'/> Bagaimana Membuat Puding Karamel, Sempurna - Children

Bagaimana Membuat Puding Karamel, Sempurna

puding karamel

Mencari inspirasi untuk langkah mudah membuat puding karamel yang lazat dan unik? Resepi puding karamel kini sedang dicari oleh ramai rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang gambar untuk inspirasi. Dan kali ini, saya akan kongsikan panduan cara membuat resepi pencuci mulut karamel yang sedap dan tidak rumit dan tidak mudah untuk dibuat. Jika tidak diproses dengan betul, hasilnya tidak akan memuaskan malah tidak sedap. Sebenarnya puding karamel yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh memuaskan rasa lapar kita.

Terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi kualiti puding karamel lebih sedikit, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara ia dimasak dan disediakan. Mohon. Jika anda ingin membuat puding karamel yang lazat di rumah, jangan risau kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan. Di bawah adalah gambar tentang puding karamel yang anda boleh lihat.

Terdapat 5 hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat puding karamel. Jadi pastikan bahagian itu cukup untuk diberikan kepada anda dan orang tersayang.

Juga, anggaran masa memasak puding karamel adalah kira-kira 30 minit.

Berikut adalah beberapa petua dan petua yang berguna untuk menyediakan puding karamel siap sedia. Anda boleh membuat puding karamel daripada 14 bahan berbeza dan 4 langkah pengeluaran. Di sini anda akan belajar cara menyediakan hidangan.

#goldenapron #minggu15 Mudah, sangat sedap, tanpa telur dan tidak perlu dikukus.

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk puding karamel:

  1. Perkara A
  2. 4 sudu besar gula
  3. 4 sudu besar air panas
  4. bahagian b
  5. 10 g gelatin dibasuh dengan air
  6. 3 cawan air panas
  7. bahagian c
  8. 1 cawan air
  9. 2 sudu besar kastard
  10. 8 sudu besar gula
  11. 8 sudu besar susu pekat manis
  12. 1 kapsul ekstrak vanila
  13. 1/2 sudu teh garam
  14. (Sukat semua bahan dengan sudu dan cawan metrik)

Langkah-langkah puding karamel

  1. Sediakan bahan A dahulu. Larutkan gula dalam air panas karamel. Kacau rata dan tuang ke dalam acuan/kuali pilihan anda. Campurkan Bahagian B dan rendam selama 10 minit # Matlamat untuk larut dengan cepat dan mengurangkan masa memasak.
  2. Campurkan semua bahan. Rebus sehingga agar-agar cair. Kemudian masukkan bahan c. Kacau dengan api sederhana hingga mendidih. sedia. padamkan api
  3. Angkat, tuang adunan tadi ke dalam loyang/kuali pilihan anda. Gunakan gelas besar di sini. Mudah dimakan, tidak perlu dipotong. Biarkan sejuk sebentar, kemudian masukkan puding karamel ke dalam peti ais.
  4. Deposit sedia. Tutup puding di atas pinggan. Untuk berkhidmat. Ooooooo sangat sedap

Terima kasih kerana membaca resipi yang kami paparkan di halaman ini. Kami berharap puding karamel ringan akan membantu anda menyediakan makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda dan memberi inspirasi kepada anda untuk menjual barangan runcit. Cubaan yang baik!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.