Langkah Mudah untuk Membuat Puding 3 Layer yang Lezat Sekali
Masih tercari-cari cara mudah untuk membuat puding anti-kegagalan 3 lapis yang unik? Resipi puding 3 lapis yang menyelerakan ini telah menjadi sangat popular di kalangan orang di sekeliling kita, dan mungkin anda salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit mereka untuk memaparkan maklumat visual tentang persepsi. Dan kali ini saya akan perkenalkan cara mudah membuat puding 3 lapis yang boleh meratakan lidah, jadi tak susah dan senang. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak memuaskan dan tidak menyenangkan. Malah, puding 3 lapis yang lazat harus mempunyai rasa dan rasa yang mampu membangkitkan citarasa.
Kualiti perisa Puding 3 Lapisan dipengaruhi oleh beberapa faktor, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pemilihan, penyediaan dan persembahan bahan segar. Jika anda ingin membuat puding 3 lapis yang lazat di rumah, maka tidak perlu risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, maka hidangan ini boleh menjadi yang istimewa. Kemudian gambar puding 3 lapis yang boleh menjana idea
Jumlah bahan yang boleh diberikan untuk membuat puding 3 lapis ialah 2:. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk berkhidmat kepada anda dan orang yang anda sayangi.
Selain itu, ia mengambil masa kira-kira 15 minit untuk memasak puding 3 lapisan ini.
Baca Juga
Jadi kali ini, mari kita cuba menukar puding sebanyak tiga kali di rumah. Dengan ramuan biasa, hidangan ini dapat membantu mengekalkan kesihatan anda sekeluarga. Dengan 6 bahan berbeza dan 5 langkah penyediaan anda boleh menyediakan puding 3 lapis. bagaimana hendak masak
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk puding 3 lapis:
- Telan 1 paket Agar2
- 3 1/2 cawan santan
- 200 gram gula (secukup rasa)
- 3 sudu besar bunga jagung
- Gula-gula batu
- merah
Langkah-langkah menyediakan 3 lapis puding
- Masukkan semua bahan kecuali tepung jagung ke dalam periuk. Masak hingga mendidih, kemudian masukkan tepung jagung yang dibancuh dengan sedikit air. Kacau hingga mendidih. Kemudian padamkan api.
- Sediakan loyang/kuali kaserol yang sudah basah.
- Bahagikan Agar2 kepada tiga bahagian..kemudian cat mengikut warna yang dikehendaki.
- Tuangkan lapisan pertama ke dalam kuali dan biarkan sejuk. Simpan dalam peti ais sekejap. bl sembuh, dituangkan lapisan kedua. Bekukan sebentar, kemudian keluarkan lapisan terakhir dan biarkan sejuk.
- Nasib baik di meja makan
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang dibentangkan di sini. Kami berharap 3 peringkat pertama Puding Ringan akan membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga/rakan anda dan menginspirasikan jualan makanan. Semoga berjaya dan bergembira!