Bagaimana Membuat Puding Roti Karamel yang Lezat Sekali
Masih mencari inspirasi untuk resipi puding roti karamel yang sempurna dan unik? Resepi Puding Roti Karamel Ngiler sedang diminta oleh segelintir orang di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda. Pengguna Internet menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai pratonton. Diterbitkan kali ini, saya akan kongsikan kepada anda langkah-langkah membuat Puding Roti Karamel yang sedap dan tidak sukar dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan tidak sedap. Malah, puding roti karamel yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.
Beberapa faktor mempengaruhi kualiti rasa puding roti karamel, daripada jenis bahan sehinggalah kepada pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat puding roti karamel yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Seterusnya adalah imej Puding Roti Karamel yang boleh anda jadikan idea.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan senang untuk membuat puding roti karamel. Anda boleh membuat Puding Roti Karamel dengan 8 bahan dan 7 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah memasak.
Saya memang serius minat puding roti karamel, tapi dah lama tak buat. Jika tidak kerana cabaran Roti of the Day Cookpad, saya mungkin tidak tahu bila hendak mula membuat puding roti karamel semula. Pasto dah nak tidur tengah malam, orang dah tidur dan bersiap untuk Challenge DayðŸ¤ðŸ˜‚. Kerana hob boleh tinggal semasa memasak. Puding karamel rasanya terlalu sejuk atau segar keluar dari peti ais. Ia manis di mulut, sungguh lazat. Jom cuba 😘 #bukë_Slangor
Baca Juga
Bahan-bahan untuk Puding Karamel:
- 4 keping roti
- 3 biji telur
- 1 cawan susu cair
- 1 gelas air suam
- 1/2 cawan susu pekat
- 1 sudu teh ekstrak vanila
- 3-4 sudu gula perang (gula putih pun boleh)
- 2 sudu air (untuk memasak karamel)
Cara membuat Puding Roti Karamel
- Sediakan bahan-bahan yang diperlukan
- Penyejatan air dalam periuk
- Rebus gula perang (jika boleh lebih putih) dalam periuk dengan api perlahan. Kami kacau apabila gula larut dengan mendidihnya. Bila hancur masukkan 2 sudu besar air panas, gaul dan tutup api.
- Tuangkan karamel ke dalam loyang kek. Jinak semua orang
- Potong roti menjadi kepingan atau parut dan masukkan ke dalam pengisar. Masukkan air, susu pekat, air suam, telur yang dipukul dan esen vanila ke dalam pengisar. Domain telah dimusnahkan.
- Selepas dikisar, letakkan kuali dan letak karamel. Kemudian kukus sehingga lembut.
- Selepas masak, sejukkan dahulu kemudian putar. Ia boleh dimakan hangat dan lazat jika anda menyejukkannya terlebih dahulu. Kalau suap sedap 🥰
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami siarkan di halaman ini. Kami berharap resipi Puding Roti Karamel yang mudah di atas akan membantu anda membuat hidangan yang menyeronokkan untuk keluarga/rakan dan memberi inspirasi kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan masakan. Saya harap ia akan berguna dan bersenang-senang!