'/> Bagaimana Membuat Puding Semangka drp Roti, Enak - Children

Bagaimana Membuat Puding Semangka drp Roti, Enak

puding roti tembikai

Mencari resipi unik untuk Susu Tembikai Roti Anti-Kegagalan? Rakan-rakan di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada anda sedang mencari Langkah Mudah Buat Susu Tembikai dengan Kuali Anti Gagal. Ibu baru sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk menggunakan data imej sebagai idea. dan kali ini saya kongsikan tutorial membuat Resepi Susu Roti Tembikai, sangat mudah dibuat dan sedap. Jika salah pemprosesan, hasilnya tidak akan licin dan sedap. Walaupun, puding roti tembikai yang baik harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa puding roti tembikai, dari jenis bahan, pemilihan bahan segar, penyediaan dan penghidangan. Jika anda ingin membuat puding roti tembikai di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah puding roti tembikai yang boleh anda jadikan sebagai contoh.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk membuat puding roti tembikai adalah untuk satu keluarga. Jadi pastikan perkhidmatan ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa yang diperlukan untuk membuat puding roti tembikai dianggarkan sekitar 25 minit.

Baca Juga

Berikut ialah beberapa petua dan petua untuk membuat puding tembikai segera. Anda boleh membuat puding roti tembikai menggunakan 14 bahan dan 6 langkah pemprosesan. Ini adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

Apakah yang perlu saya sediakan dahulu pada tahun 2022? Puding tembikai warna cerah ini memang sedap. Snek lembut ini segar dari peti ais. Saya tidak fikir begitu? Semak ia!

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Puding Roti Tembikai:

  1. Satu tema
  2. 1 paket serbuk gelatin (putih)
  3. 60 g gula tepung
  4. 300 ml air
  5. Bahan B (kisar halus)
  6. 4 keping roti
  7. 250 ml air
  8. 1/3 susu pekat
  9. 2 biji telur
  10. 1/2 susu cair
  11. 1 sudu teh ekstrak vanila
  12. bahan tambahan
  13. hancur
  14. warna merah dan hijau

Cara membuat puding roti tembikai

  1. sediakan bahan
  2. Satukan bahan B - cincang halus, ketepikan
  3. Satukan bahan A- Kecilkan api - kacau perlahan-lahan - Selepas mendidih masukkan bahan kisar tadi - kacau berterusan hingga mendidih dan bahan pekat - jangan hangus.
  4. Tuangkan kepada 3 bahagian: hijau dan merah.
  5. Selepas itu, dalam acuan tyang, mulskn warna hijau, warna asal dan merah. Akhir sekali taburkan zink dengan warna merah. Sejukkan sehingga susu beku dan pejal.
  6. Apabila puding beku dan padat, bolehlah dihiris untuk dihidangkan. Semoga berjaya!

Terima kasih kerana membaca resipi yang kami sajikan di sini. Semoga Puding Roti Tembikai yang ringkas ini dapat membantu anda membuat hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan anda, dan juga menjadi inspirasi kepada mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.