'/> Resep Puding Jagung Manis yang Lezat Sekali - Children

Resep Puding Jagung Manis yang Lezat Sekali

puding jagung manis

Adakah anda sedang mencari resipi unik untuk puding jagung manis yang boleh menyenangkan lidah anda? Langkah mudah membuat puding jagung manis. Jadikan Niger sangat popular dengan ramai orang di sekeliling kita kebelakangan ini, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat imej sebagai idea. : Kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah untuk menunjukkan cara membuat puding jagung yang sedap. Tak susah sangat nak buat, tapi tak juga senang. Dalam kes pemprosesan yang salah, hasilnya tidak mencukupi Ö‡ agak tidak menyenangkan. Malah, puding jagung yang lazat harus mempunyai bauan buah-buahan yang sangat sensual, halus dan berbuah.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa puding jagung manis, daripada jenis bahan terlebih dahulu, kemudian pemilihan bahan-bahan segar hinggalah kepada cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat puding jagung yang sedap di mana-mana, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar puding jagung manis untuk inspirasi.

Baiklah cuba kali ini, jom buat puding jagung manis anda di rumah. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu menyihatkan badan anda sekeluarga. Anda boleh membuat puding jagung manis dengan 8 jenis bahan 10 10 langkah penyediaan. Bagaimana untuk memasak hidangan?

#apron emas #minggu16 Sedap dimakan sejuk.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat puding jagung.

  1. 1 tin susu cair
  2. 1 1/4 cawan tepung puding
  3. 1 tin jagung manis
  4. 1 gelas kotak santan KARA
  5. 1/2 cawan gula
  6. 400 ml air
  7. 1/2 sudu teh garam
  8. 1/2 sudu kecil esen vanila

Cara membuat puding jagung manis

  1. Sediakan bahan.Sukat ikut resepi.
  2. Campurkan semua bahan dalam 1 periuk.
  3. Tuangkan 400 ml air.
  4. Masukkan 1/2 sudu teh garam.
  5. Masukkan 1/2 sudu teh esen vanila Ö‡ gaul rata dengan sudu supaya jisim sebati.
  6. Kacau di atas api sederhana, jangan sekali-kali kacau, adalah wajar dalam kuali tertutup supaya doh puding tidak melekat.
  7. Kacau selama 25 minit sehingga pekat. Matikan pemanas.
  8. Tuang ke dalam acuan.
  9. Sejukkan, kemudian simpan dalam peti ais.
  10. Tadaa, sejuk, ambil pisau potong dan makan.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami bentangkan di halaman ini. Kami berharap puding jagung di atas dapat membantu anda untuk menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga atau rakan-rakan Ö‡ adalah idea untuk mereka yang ingin menjual makanan. Mencubanya.

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.