Resep Puding Lumut yang Lezat Sekali
Saya sedang mencari idea betapa mudahnya membuat puding mousse, cara membuat puding mousse yang unik, cara membuat puding mousse yang sedap, kali ini mungkin kami sedang mencari ramai kawan di sekeliling anda. . Orang biasa menggunakan Internet untuk gajet untuk mencari maklumat tentang imej. : Kali ini saya akan bercakap tentang cara menyediakan langkah mudah untuk membuat Puding Mousse Kalis Kemalangan, jadi ia tidak sukar dan tidak mudah. Sekiranya tiada rawatan yang sesuai, hasilnya tidak memuaskan, dan biasanya tidak selesa. Malah, puding Lumut yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membuatkan anda lapar.
Rasa puding lomot dipengaruhi oleh banyak faktor, pertama jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, pemprosesan dan hidangan. Jika anda ingin membuat puding Lumut yang sedap di mana-mana, jangan risau kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi menyeronokkan. Di bawah adalah gambar puding Lumut yang boleh anda bayangkan.
Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda memulakan Puding Lumut. Anda boleh membuat puding lumut dengan 18 bahan - 7 langkah. Berikut adalah peringkat penyediaan.
#goldenapron Alhamdulillah Boleh buat puding mousse untuk menjemput menu Fortune Pot KL / Selangor 25/8/19.
Baca Juga
Bahan dan rempah ratus untuk membuat puding lomot.
- 2 biji telur
- 3/4 cawan gula
- 2 3/4 keping gula
- 3/4 tin santan
- 1 paket serbuk agar-agar hijau
- 1/2 air pandan (potong 10 helai daun panda)
- 1/2 sdk inti panda
- 1/2 sudu teh pewarna makanan hijau
- 1/2 sudu besar ekstrak vanila
- 1/4 g/g garam
- untuk lapisan kedua
- daripada 3 biji kuning telur
- 100 g mentega (dicairkan)
- 3/4 cawan susu pekat
- 1 sudu besar ekstrak vanila
- 1 paket serbuk gelatin (lutsinar)
- 2 3/4 cwn udara:
- 3 sudu besar gula
Peringkat membuat puding mousse
- Di bawah adalah bahan-bahannya
- Masukkan telur, santan, serbuk agar-agar, air panda, esen vanila dan pewarna hijau - esen panda. masukkan air. Gaul rata tapi doh tadi.
- Kemudian masukkan ke dalam periuk dan rebus. Jangan kacau sehingga masak. Buih acuan, bancuh sekali kalau nak buih besar, bancuh 3 atau 4 kali kalau nak buih kecik.
- Biarkan ia sejuk tetapi jangan membeku sebelum dituangkan ke dalam acuan.
- Masukkan kuning telur, mentega cair dan esen vanila. Gaul sebati.
- Masukkan gelatin tumbuk, gula dan air. Gaul rata, panaskan hingga larut. Tuangkan adunan mentega dan serbuk gelatin. Biarkan pes ini mendidih.
- Kemudian masukkan lapisan mousse panda. Anda boleh menyimpannya di dalam peti sejuk selepas beku.
Terima kasih kerana membaca resipi yang disediakan oleh pasukan kami di sini. Kami berharap Puding Lumut Mudah yang disebutkan di atas dapat membantu anda untuk membuat makanan yang lazat untuk keluarga/rakan anda kerana ia adalah idea untuk anda yang ingin menjual makanan. Pengalaman yang baik!