'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Roti Valcona Anti Gagal - Children

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Puding Roti Valcona Anti Gagal

Puding roti Valcona

Mencari idea tentang cara membuat Puding Roti Valcona yang unik? Cara membuat Puding Roti Valcona yang sempurna kini sedang dicari oleh beberapa orang di sekeliling kita, mungkin anda salah seorang daripada mereka. Pengguna internet sudah biasa menggunakan Internet di telefon bimbit mereka untuk mencari maklumat tentang imej yang boleh dijadikan inspirasi. Diterbitkan Kali ini saya akan kongsikan tutorial cara menghidangkan resepi Puding Roti Anti Fail Valcona dengan cara yang tidak terlalu rumit tetapi tidak terlalu mudah juga. Sekiranya pemprosesan yang salah, hasilnya tidak akan memuaskan dan tidak enak. Sedangkan puding roti Valcona yang bagus sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.

Beberapa faktor mempengaruhi rasa puding roti Valcona, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin membuat puding roti Valcona yang lazat di mana sahaja anda berada, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Seterusnya ialah gambar Puding Roti Valcona yang boleh anda gunakan sebagai pratonton.

Puding Roti Valcona membuat 6 hidangan. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, Puding Roti Valcona mempunyai anggaran masa memasak kira-kira 30 minit.

Baca Juga

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom buat puding roti Valcona di rumah. Berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh berguna untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh membuat puding roti Valcona menggunakan 14 jenis bahan dan 6 langkah penghasilan. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Puding roti yang sedap, walaupun dari sisa roti semalam. Cooksnap oleh Ha.lim dan dapur oleh @shah666. Ambil bahan saya apa adanya. #MasakSetiapBahagian3

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat puding roti Valcona:

  1. Perkara A
  2. 4 keping roti
  3. 2 biji telur
  4. 170 ml susu penuh
  5. 1/2 cawan susu pekat manis
  6. sedikit garam
  7. Perkara B
  8. 1 beg 11 g serbuk agar-agar
  9. 3 cawan air
  10. 1/2 cawan gula
  11. 1 helai daun pandan
  12. Bahan C
  13. 2 sudu basil
  14. 1/2 cawan koko

Cara membuat Puding Roti Valcona

  1. Campuran halus roti, telur, susu pekat, susu segar dan 1/2 cawan air (stok)
  2. Didihkan 3 cawan air, kemudian rebus serbuk agar-agar, daun pandan dan gula hingga larut. Masukkan bahan yang telah digaul dengan api perlahan dan kacau perlahan hingga mendidih. Akhir sekali masukkan marjerin, kacau hingga larut dan tutup api.
  3. Sediakan acuan kalis haba yang sesuai dan tuangkan adunan puding ke dalamnya.
  4. Goncangkan kuali untuk ratakan adunan puding, kemudian taburkan 1/4 cawan serbuk koko di atas puding (kurangkan koko jika suka pahit).
  5. Kisar serbuk koko dengan kayu. Letakkan puding di dalam peti sejuk selama kira-kira 45-60 minit.
  6. Kemudian taburkan atau taburkan bahagian atas puding dengan serbuk koko yang tinggal.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami bentangkan di halaman ini. Kami amat berharap penyediaan ringkas Puding Roti Valcona yang diterangkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga/rakan-rakan atau menjadi idea kepada mereka yang ingin menjual makanan. Semoga berjaya!

Tags:
Resepi

You may like these posts

Link copied to clipboard.